Blog
Lektura, korektura, časovi srpskog jezika. Vaš lektor sa osmehom!

Bezbedna hrana

Hrana može biti zdrava, nezdrava, kuvana, presna, pečena i kakva još ne, ali pitanje je − može li biti bezbedna?

Genetski modifikovana hrana, prskana, organska, svejedno, ne može biti bezbedna, tj. ne može se reći da je npr. meso bezbedno, a da taj iskaz ima značenje da je ono dobro, bezopasno za ljudsku upotrebu. U srpskom jeziku bezbedan znači onaj koji je zaštićen, siguran, obezbeđen. To može da bude i hrana, ali samo ako želimo reći da su namirnice na sigurnom, te ih neće niko npr. ukrasti.

Dakle, hrana recimo može biti bezopasna, a ono što je sigurno dobro i zdravo jesu INTEGRALNE ŽITARICE. Pročitajte recept za njihovu pripremu i uživajte u dobroj hrani uz recepti-kuvar.rs.

 

Marija Radović - radila sam kao voditeljka jutarnjeg programa na Radio Beogradu 202, zatim kao profesorka u srednjoj školi, ali je ljubav prema lektorskom poslu prevagnula. Sada sarađujem sa mnogo divnih ljudi koji pišu tekstove iz različitih oblasti. Volim da ispravljam, popravljam, prepravljam, stilizujem vaše tekstove dok ne ispadnu baš onako kako treba. Živim u svetu pravopisa, gramatike, rečnika, priručnika i ostalih korisnih knjiga. Propitujem decu dok ne zavole svaku glagolsku osnovu i padežni nastavak. Sarađujem sa svima koje zanima makar jedno slovo srpskog jezika. Ovaj sajt pokazuje deo mog karaktera.

Ostavite komentar